Forumindex Socialpolitiskt och Socialjuridiskt Forum
Ett forum för att diskutera socialpolitik och ställa socialjuridiska frågor
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Avstängda medlemmar

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> FORUMET: Diskussioner om forumet
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Admin1
Site Admin


Registreringsdatum: 28 januari 2012
Inlägg: 215

InläggPostat: 2012-03-06 00:02:30    Rubrik: Avstängda medlemmar Svara med citat

Medlemmen Geccko stängs av 2012-03-06 kl 00.00 och sex månader framåt för upprepade brott mot forumreglerna.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Admin1
Site Admin


Registreringsdatum: 28 januari 2012
Inlägg: 215

InläggPostat: 2013-05-26 17:46:26    Rubrik: Avstängning Svara med citat

Användare Paybackmamma stängs av från forumet efter uppepade överträdelse av forumreglerna p 4.4.1, 6.1 och 6.3. Avstängning sker enligt 8.2 och gäller tills vidare!Ett förtydligande är på sin plats:

I 5 kap. 1 § BrB föreskrivs att: Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

Av 5 kap 2 § BrB följer att om brott som i 1 § sägs är att anse som grovt, skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år. §-ens 2 st förklarar innebörden av grovt förtal: Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll eller den omfattning i vilken den blivit spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada.

De avlägsnade inläggen måste läsas kontextuellt, även enstaka ord måste ses i sitt sammanhang för att konstatera om enskilda ord eller beskrivningar som gäller en enskild, identifierbar person, är ägnade att utsätta denne för andras missaktning.

Det är framförallt mot den bakgrunden som personen ifråga är avstängd samt inläggen avlägsnade. Forumet är inte avsett för en personlig, medveten och utdragen personjakt på andra människor i allmänhet, och i synnerhet då inte på identifierbara personer alternativt på andra forumdeltagare. Vi har upplevt nog av det på andra fora.

Den goda och sakliga ton vi har på detta forum ser jag gärna fortsätta ostört och inte trasas sönder av osakligt personhetsande. Personjakt och personligt gnällande hänvisas till andra fora eller att man startar en egen hemsida, tex. en blogg eller dylikt.

Låt vara att uppgifterna är riktiga, men det förtar inte åliggandet att hålla en god och saklig ton. Och som sagt, negativt laddade och preciserade småord balanserar på gränsen, men i sitt sammanhang är de olämpliga om de i sitt sammanhang är ägnade att utsätta en identifierbar person på eller utanför forumet eller i övrigt mot andra forumdeltagare för andras missaktning. Offentliga personer får däremot räkna med en betydligt högre tröskel.

Låt också vara att vi på detta forumet i sak delar uppfattningen om myndigheten Försäkringskassan som sådan. Det är en hel del utsatta människor som kommer i kläm pga regeringens och myndigheternas spariver.

Men försök att iaktta saklighet, god ton och ett så vårdat språk som möjligt.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> FORUMET: Diskussioner om forumet Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.