Forumindex Socialpolitiskt och Socialjuridiskt Forum
Ett forum för att diskutera socialpolitik och ställa socialjuridiska frågor
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Kan någon rekomendera en jurist?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> JURIDIK: Sjukersättning och aktivitetsersättning
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
kallekulaRegistreringsdatum: 30 januari 2014
Inlägg: 3

InläggPostat: 2014-08-09 22:59:05    Rubrik: Kan någon rekomendera en jurist? Svara med citat

Som är specialiserad på sjukersättning.

Jag kommer får avslag snart och finner det svårt att hitta jurister. Googlar man så hittas bara en juristbyrå i Göteborg men jag skulle föredra i Stockholm om det bli muntlig förhandling.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
SofieRegistreringsdatum: 07 februari 2012
Inlägg: 45

InläggPostat: 2014-08-10 20:03:09    Rubrik: jurist Svara med citat

Hej,

Nedanstående jurister är specialiserade på sjukförsäkringen:

http://www.wardsjuridik.se/

http://goransoderlund.se/

Lycka till!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
kallekulaRegistreringsdatum: 30 januari 2014
Inlägg: 3

InläggPostat: 2014-08-11 06:22:17    Rubrik: Svara med citat

De känner jag till.

Ward gör inget muntligt.

Söderlund är inte jurist.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Admin1
Site Admin


Registreringsdatum: 28 januari 2012
Inlägg: 215

InläggPostat: 2014-08-20 06:49:03    Rubrik: Jurist i sjukersättningsärende Svara med citat

Överlag menar jag att det inte är lyckat att rekommendera specifika jurister mot myndigheterna, utan att i vart fall ha bildat mig en mycket god uppfattning om dem jag rekommenderar. Att få ett ombud med rätt lämplighet är mycket viktigt för att maximera chansen till framgång i domstol.

kallekula skrev:
[Kan någon rekomendera en jurist?] Som är specialiserad på sjukersättning.
Jag kommer får avslag snart och finner det svårt att hitta jurister. Googlar man så hittas bara en juristbyrå i Göteborg men jag skulle föredra i Stockholm om det bli muntlig förhandling.


Du lär får mycket stora problem att hitta en erfaren jurist/advokat som har mycket goda kunskaper kring sjukförsäkringen. Sjukförsäkring förekommer på juristutbildning i form av en föreläsning samt en seminarieövning, där även andra sociala ämnen ingår.

Därtill ska man tänka att rättshjälp ytterst sällan lämnas i ärenden mot Försäkringskassan. Marknadsmekanismerna gör därför att flertalet skickliga jurister inte lägger ner tid på sådana ärenden. Självklart kan du hitta en och annan juristbyrå runtom i landet, men kvalitén är mycket varierande. Du måste i så fall ta referenser på byrån innan du anlitar den som du lyckas hitta. Helst ska byrån ha en mycket god processvana, och gärna ha notariemeritering på meritlistan.

Jag vet inte vilken byrå i Göteborg du hittar men kanske det är Jennie Elfström. Hon är notariemeriterad och verkar vara engagerad i och har god erfarenhet av just socialförsäkringsfrågor.

kallekula skrev:
Ward gör inget muntligt.


Rätten till muntlig förhandling är inte obetingad. De flesta mål i sjukförsäkringsfall kan avgöras på handlingarna, särskilt om ombudet du anlitar har god processvana.

Erik Ward har varit föredragande jurist i Regeringsrätten (numera Högsta Förvaltningsdomstolen), så jag skulle inte per automatik avfärda honom, om han efter genomgång av ditt ärende bedömer processläget som mycket gynnsamt.

kallekula skrev:
Söderlund är inte jurist.


Det finns en del mycket juridiskt skarpsinnade, utan juristutbildning, men som oftast är bättre skickade att processa i dylika ärenden, än det breda skiktet av jurister som antingen saknar processvana, saknar materiella kunskaper i sjukförsäkringsreglerna eller kanske rentav är totalt oengagerade eller slarvar för mycket.

Göran Söderlund (f.d. handläggare på FK med sjukförsäkring som specialitet) torde vara att föredra framför flertalet jurister, liksom Hans Hedström (mkt god erfarenhet som nämndeman i allmän domstol) som med mycket stor precision brukar svara på de juridiska frågorna på detta forumet.

Det är också att föredra att den du anlitar kan försäkringsmedicin, inte bara juridik. Alternativt dubbelkolla med medicinskt utbildade. Sofie som svarade här ovan är väl insatt i de medicinska frågeställningarna i ärenden som dessa. Maria Bengtsson som svarar på medicinska frågor här emellanåt är dessutom utbildad läkare, och är väl insatt i problematiken kring funktionshinder, något som kan vara direkt avgörande i fr.a. sjukersättningsfall, eftersom vidare rehabilitering inte ska bedömas som lönsam från arbetsförmågesynpunkt, för att rätt till förmånen ska finnas.

Överlag gäller att du bör leta på Sveriges Juristsamfund eller Sveriges Advokatsamfund. Sistnämnda har en sökmatrikel där man kan söka på olika rättsområden.

Rättsområden som utöver process- och förhandlingsvana är viktiga att ta hänsyn till är försäkringsrätt, förvaltningsrätt, offentlig rätt och socialrätt. Dessa fyra rättsområden kan du söka på i Advokatsamfundets matrikel på deras hemsida. Och som sagt, ta referenser på byrån om du kan få sådana av byrån själv.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
jompa72Registreringsdatum: 04 november 2014
Inlägg: 4

InläggPostat: 2014-11-05 07:47:36    Rubrik: Svara med citat

Tänkte bara dela av mej min erfarenhet i detta.
Själv frågade jag runt bland advokaterna hemma i stan men ingen ville ta i ett ärende gällande sjukersättning för dom sa att dom kunde inte hjälpa mej bättre än om jag gjorde det själv.

Hittade på Erik Ward av en slump och tog kontakt med han, skickade mina papper och 2v senare kom en färdig överklagan från honom skickade in papperen och efter ca 1 månad kom domen får förvaltningsrätten och dom hävde FK beslut och jag fick min sjukersättning.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Maria BengtssonRegistreringsdatum: 06 februari 2012
Inlägg: 188

InläggPostat: 2014-11-05 23:23:13    Rubrik: Jompa72 Svara med citat

Samma erfarenhet, jättebra och snabb! Bra att Du delar med dig av din erfarenhet.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> JURIDIK: Sjukersättning och aktivitetsersättning Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.