Forumindex Socialpolitiskt och Socialjuridiskt Forum
Ett forum för att diskutera socialpolitik och ställa socialjuridiska frågor
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Handläggaren ansöker om sjukersättning

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> JURIDIK: Sjukersättning och aktivitetsersättning
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
NettanRegistreringsdatum: 20 februari 2013
Inlägg: 5

InläggPostat: 2013-02-20 11:33:13    Rubrik: Handläggaren ansöker om sjukersättning Svara med citat

Jag har sedan 2003 varit sjukskriven samt haft tidsbegränsad sjukersättning mellan 2005 - 2009. Blev utförsäkrad sep 2009 och kom in igen i sjukförsäkringen nov 2010 och har varit sjukskriven sen dess, blir nu 19 maj slussad över till ALI.

Under tiden där jag var utförsäkrad så var jag sjukskriven dock utan ersättning. Gick tillbaka till min arbetsplats på 25% i nov 2010 och blev helt sjukskriven jan 2011.

I dec 2012 så tyckte min handläggare att min sjukpenning skulle övergå till sjukersättning så hon la in om en ansökan och fick ett läkarutlåtande av min läkare. I slutet på januari så fick jag ett brev från min handläggare om att det fanns förutsättningar för att byta ut enligt det utlåtandet dem fått samt att hon ville att jag skriftligen skulle berätta hur min situation ser ut i dagsläget samt hur det sett ut bakåt, både socialt och i arbete samt hur det fungerat i de olika projekt jag medverkat i under min tid som sjukskriven. I detta brev fick jag öven med en prel. beräkning på hur mycket jag skulle få i sjukersättning from 3013-04.

Några dagar efter jag mottagit detta brev så ringer hon och talar om att högre instanser sagt nej pga att rehabiliteringåtgärderna inte var uttömda.
Jag har då genomgått KBT, flera rehabiliteringsförsök på arbete (anpassat på min arbetsplats), Faros (fick avbryta pga försämring i mitt tillstånd), sjukgymnastik i 18 månader på psyk samt samtalsterapi sen 2004.

Lite rörigt som jag skrivit men min undran är att om handläggaren anser att vi ska byta ut sjukpenningen mot sjukersättningen, är det då inte hon som beslutar detta? Enligt henne så ansåg även deras försäkringsmedicinska rådgivare oxå att det skulle bytas ut.

Min psykiskt lidande går tillbaka till barndomen med alkolism, misshandel och jag är så stresskänslig att jag flipprar bara 2 st står och pratar så att jag inte hänger med, har bl a djup ångest, depression, minnesvårigheter, koncentrationssvårigheter samt agorafobi och på det Borderline.

Min läkare som är guld värd tyckte att vi själva skulle göra en ansökan så LUH skickade han in igår och nu ska jag försöka få ihop min ansökan.

Hoppas att ni förstod något av mitt kladd.

Mvh Nettan
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Hans HedströmRegistreringsdatum: 29 januari 2012
Inlägg: 226
Ort: Oxelösund

InläggPostat: 2013-02-20 21:27:49    Rubrik: Beslutsfattare Svara med citat

Hej!
Numera genomförs beslutsfattandet i två steg enligt Inspektionen för socialförsäkringar (Isf). Först ska handläggaren utreda ärendet och därefter föredra det för en beslutsfattare som också ansvarar för den s.k. "kvalitetssäkringen". Vad det egentligen innebär är nog en gåta för många.

I vart fall är det förvånansvärt att beslutsfattaren går emot både handläggare och FMR, men i värsta fall tvingas du begära omprövning och därefter överklaga till förvaltningsrätten.

Jag känner ju inte till vilka rehabåtgärder de avser, men förhoppningsvis har din läkare noga motiverat varför ytterligare rehabförsök är meningslösa och att din arbetsförmåga är "stadigvarande helt nedsatt i förhållande till förvärvsarbete på hela arbetsmarknaden under överskådlig tid".
Det får inte anas minsta tvivel om detta i ditt LUH!
Hans
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
NettanRegistreringsdatum: 20 februari 2013
Inlägg: 5

InläggPostat: 2013-02-21 21:37:16    Rubrik: Svara med citat

Tack så jättemycket för svaret Hans!

Vad jag förstod det som så kunde jag inte överklaga detta då hon (HL) avslutade ärendet så nu ska jag söka på nytt själv istället, min läkare har skickat in ett nytt LUH och jag håller på och skriver ansökan som ska skickas in här i dagarna.

Tack än en gång för svar!

Mvh Nettan
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> JURIDIK: Sjukersättning och aktivitetsersättning Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.